Classic Fuzz kit

650,00 kr

2 i lager

Customer Rating (1) Skicka ett omdöme
Artikelnr: 220-0547 Kategorier: , , Etikett:

CLASSIC FUZZ KIT

BYOC Classic Fuzz kit i metallic låda utan färg och text.

BYOC Classic Fuzz riktar speciellt till dig som är ny med lödkolven och som vill ha en tuff fuzz med klassiskt ljud. Förebilden är såklart Fuzz Face och det sitter två kiseltransistorer i kretsen.

Pedalen har försetts med en BIAS-ratt och en FULL/THIN/FAT-switch för att göra den mer mångsidig. Med BIAS-ratten kan du ställa in ”smooth sustaining fuzz, harsh velcro fuzz, or gated video game-like fuzz”. Och med FULL/THIN/FAT-switchen kan du välja mellan ”the bottom heavy, booming sounds of a vintage 60’s fuzz, a nice full fuzz with tighter lows, or a thin raspy fuzz of the late 70’s”.

Alla jack sitter på övre kortsidan. 9V batteri eller standard 9VDC ”negativ mitten ström”. True bypass. This is a very easy build and is highly recommended for beginners.

ByggINSTRUKTIONEr

Svårighetsgrad: 2 (of 5)
Kopplingsschemat till Classic Fuzz kit
Manualen till Classic Fuzz kit

1 recension av Classic Fuzz kit

 1. Anders

  Väldigt enkelt bygge som bör passa nybörjaren, få komponenter, gott om plats och väldigt tydlig instruktion. Däremot begriper jag inte varför BYOC i sina byggsatser envisas med att leverera kontakter till AC-adaptern som monteras inifrån?!? Om man behöver plocka ut kretsen ur boxen för att felsöka är det bara att löda om anslutningarna. Frustrerande.
  De switchbara full-thin-fat gör stor skillnad och att ha bias-ratten som pot istället för trimpot på insidan är skoj! Med biasen lågt ställd kan jag återskapa ljudet från min Josty Kit-fuzz från 70-talet!:)
  Roligt också hur gitarrens volumkontroll får en helt annan funktion än med en vanlig OD-/distpedal. Med den här fuzzen reglerar volumkontrollen i första hand mängden fuzz och jag kan vrida ner volymratten på min strata till 2-3 utan att tappa särskilt mycket volym, bara fuzz.
  Rejält med fuzz med single coilarna på stratan, ruskigt mycket med P 90 på min Gibson 330, kan bara ana hur den skulle vara med humbuckers!:)
  Fuzz är en effekt för sig och åtminstone för mig ingen always on-pedal. Men när man vill ha fuzz och inget annat tycker jag att den här gör jobbet på ett utmärkt sätt.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras.