Back

BYOC Confidence Boost riktar sig till nybörjare som vill lära sig att bygga pedaler. Manualen är mycket tydlig och förklarar från grunden vad de vanligaste komponenterna gör och hur de ser ut, resistorn,  kondensatorn med flera.

BYOC Confidence Boost är en signalbooster med en buffer. Den levereras utan bypass-switch och låda, bara det mest basic: in- och utgångar, kretskort och komponenter. Sedan kan man fylla på med en snygg målad låda och switch om man vill.

Byggmanual

Svårighetsgrad: 1 (av 5)
Ladda ner manualen till Confidence Boost kit

 

1 review for Confidence Boost kit

  1. Fredrik Lyxzen

    3 out of 5

    Bra nybörjare kit om man vill börja med något simpelt. Om man vill bygga in kitet i ett case med footswitch, volympott och led får man köpa till några delar. Totalt kostade det ca 300 kr allt som allt. Om man inte har byggt något komplett kit innan rekommenderar jag att börja med anting blue breaker eller 250+ kitet eftersom det kan vara lite trixit att sätta in confidence boost delarna i ett case om man aldrig har gjort nåt liknande förut. Finns gott om instruktioner på byoc’s forum och har man lite erfaranhet är det lätt som en plätt. Att sätta ihop hela pedalen tog ca 3 timmar och den fungerade perfekt direkt. Byoc har fantastiska instruktioner som även den mest otekniska kan följa utan problem.

    Ljudmässigt fungerar boosten bra med single coil pickups (med svag output) men färgar ljudet en lite. Skillnaden är väldigt liten, men ljudet blir en aning mer diskant och komprimerat. Som extra boost till humbucker pickups med redan hög output låter den tyvärr rent utav ganska illa. Ljudet låter lite strypt/kvävt (låter bättre så fort jag drar tillbaka volymen lite på gitarren), så jag rekommenderar den inte till det ändamålet. Men vad kan man förvänta sig för ett 99 kr kit? Överlag ett kul kit för småpengar, men förvänta er ingen ren boost.

Add a review

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *