Moodytron (Galleri)

3500,00 kr

Slut i lager

Customer Rating (0) Skicka ett omdöme
Artikelnr: 119-0001 Kategorier: , Etikett:

Moodytron är ett elektroniskt stränginstrument och ljudgenerator. Skapa toner genom att trycka en mejsel på strängarna!

Med Thereminen’s förföriska ljud som förebild gjorde vi den här generatorn. Man utnyttjar inte strängvibrationer för att skapa toner. Tonfrekvensen ändras genom att en kortslutningsbygel flyttas längs med strängarna.

Moodytronen har tre strängar och den kan göra två oberoende toner samtidigt (två strängpar, mitten gemensam). Om man flyttar skruvmejseln (eller vad man nu har som kortslutningsbygel) mot stämskruvarna får man lägre frekvens. Flyttar man den mot stallet får man högre frekvens. Ett strängpar täcker ungefär 2 och en halv oktav.

Det är riktigt lätt att komma igång att spela. Vi ville hålla den rätt avskalad och fri från effekter i sig. Vi satte två sinusgeneratorer i kretsens hjärta. Det får vara upp till spelaren att sätta önskad ljudprocessor efter för att få andra ljud. Se den enkla youtube-demon här nedan. I slutet av den har jag kopplat ihop Moodytronen med några pedaler som låg inom räckhåll, Mushroom Echo och en BYOC Soaring Skillet (phaser).

Generatorn har två kontrollrattar. En är till för att justera utgångsvolym. Den andra justerar frekvens för ett av strängparen. Genom att justera den kan man få de två strängparen att hålla samma eller nästan samma ton. Man kan också få dem att göra harmonier. Eller disharmonier…

Detta är inte ett masstillverkat instrument och du får ha överseende med att produktionstiden kan variera. Om du vill veta exakt leveranstid, hör av dig!

Moodytron kan köras på en vanlig 9V adapter men den är designad för 12V. Om du använder 9V istället så kommer hela frekvensomfånget skjutas mot lägre frekvenser. Använd INTE högre spänningar än 12V eftersom det en resistor i kretsen kan få för mycket ström då. Adapterns polaritet är det man får säga är standard i pedalvärlden: ””minus i mitten. Om du skulle ansluta en adapter med fel polaritet så är ingen skada skedd, kretsen har en skyddsdiod som förhindrar skada i detta fall.

Stort tack till Nils Olof Carlin för flera kreativa kretsförslag. Moodytron hade inte varit möjlig utan Carlins support. Stort tack till Scott Langenfeld som bidragit mycket till ”den yttre” designen. Det är Scott som bygger brädorna till Moodytron.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Moodytron (Galleri)”

Din e-postadress kommer inte publiceras.