Ampeg Scrambler klon ”Scrambled Octave kit”

725,00 kr

Slut i lager

Customer Rating (2) Skicka ett omdöme
Artikelnr: 220-0650 Kategorier: , , Tagg:

Ampeg Scrambler är en vintage pedal som är mycket svår att få tag på och när tillfälle bjuds att slå till och köpa landar notan ofta mycket högt. Här har vi den nu som DIY kit till en överkomlig peng. Kul bygge och en bra pedal garanteras!

Pedalen låter riktigt coolt. Oktav + fuzz är ju ingen nyhet precis, trots det är det nåt visst med soundet i Scrambled octave. Coolt med Scrambled Octave är också att den har INTE har en volymratt. De två rattarna justerar ”blend” (mixen mellan cleant ljud och effekt) samt ”texture”. Således fungerar blend som en effektmängdratt, med cleant i ena läget och fuzz i andra. Med texture-ratten justerar man hur mycket av oktav-effekten som ska framgå, från inget alls till full oktav: ”you can go from no octave at all, to just a subtle hint of octave, to full on mangled chords and squealing single notes”.

BYOC’s Scrambled Octave är en exakt klon på originalet Ampeg Scrambler kretsen. Trots att detta är en ”reissue”, har vi letat upp originalkomponenter, en NOS BC169B transistor, 2N5306 Darlington-transistorer, och 1N456 dioder precis som det ska vara. Vi använder 1% metallfilmresistorer genomgående.

Pedalen reducerar faktiskt brum när den slås igång! Och den har absolut ingen volymförlust. Somliga har klagat på att kopior på Scramblern inte är tillräckligt volymstarka. Det ska alltså inte vara ett problem här. Skillnad mellan originalet och den här är att vi har valt att förse klonen med äkta bypass, status-LED lampa och 9V adapterjack. Och så att inkapslingen är annorlunda såklart.

Byggmanual

Svårighetsgrad: 3 (av 5)
Ladda ner manualen till Scrambled Octave kit

2 recensioner av Ampeg Scrambler klon ”Scrambled Octave kit”

  1. Joel Bergström

    Riktigt cool effekt! Låter grymt med eller utan oktav!

  2. Daniel Roth

    Använder till elbas, nog min go-to distpedal som inte låter som något annat, men bråkar till soundet på precis rätt sätt.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras.