Ibanez FP-777 Flying Pan klon ”Soaring skillet kit”

1150,00 kr

1 i lager

Customer Rating (1) Skicka ett omdöme
Artikelnr: 220-0720 Kategorier: , , Etikett:

Ibanez FP-777 Flying Pan är bland de coolaste och mest utflippade gitarrpedaler som gjorts! Pedalen har två utgångar och du kan alltså ansluta två förstärkare till den. Nu kan pedalen ordna en svepande effekt mellan de två stärkarna, den har en stereopanoreringsfunktion.

Utöver stereo-pan-funktionen är detta en riktigt välljudande phaser!

Pedalens rattar heter: phase rate, phase feedback och pan rate. Den har två fotomkopplare som heter Phaser av/på och Panning av/på. Du kan få bara phaser eller bara panning eller båda två samtidigt. Pedalen har också en treläges vridswitch med vilken du kan kan ställa om phase-effekten ska höras i höger, vänster eller båda utgångarna.

Om du hittar en original FP-777 Flying Pan så får du troligtvis betala mycket för den. Även reissue-pedalerna (av vilka det bara gjordes 777 st.) kostar en hel del och de håller inte samma klass som originalen. Originalen använde optokopplare i phase-kretsen och det är dem som bidrar till pedalens unika phase-ton. Reissue-pedalerna har JFET’s istället för optokopplare och det gör att de låter mer som Phase90’s än enFlying Pan. Vi kunde inte hitta en leverantör av originalets HVT Optokopplare så vi baserade klonen på våra egna hermetisk kapslade optokopplare, custom-byggda för just den här pedalen.

BYOC’s Soaring Skillet är 100% identisk med en Ibanez FP-777 Flying Pan original. Vi använde samma dual-element optokopplare och TL022 dubbla op ampar. Vi har till och med gjort samma switchning och routning som i originalet.

Byggmanual

Svårighetsgrad: 5 (av 5)
Ladda ner manualen till Soaring Skillet kit

1 recension av Ibanez FP-777 Flying Pan klon ”Soaring skillet kit”

  1. Per Sporrong

    Moody levererar alltid snabbt, även när man beställer i mellandagarna!

    Jag byggde den här som andra pedal och det var kanske väl ambitiöst, den är ganska komplex. Alla delar fanns med i paketet, men man måste sortera upp dem innan man börjar löda, det är lätt att tappa bort sig bland alla komponenter. Bygginstruktionen är tydlig och om man följer den steg för steg så blir bygget enklare. Börja inte freestyla om du inte vet vad du gör!

    Slutresultatet blev bra, pedalen gör vad den ska och det går att få till riktigt skruvade effekter, framförallt om du har två förstärkare. Panning i mono blir snarare ett tremolo, vilket är coolt i sig, då det kan låta lite som ett Leslie. Jag skulle gärna ha sett en depth-ratt på phasern (nu kan man bara styra hastigheten), men inser förstås att det skulle bli väldigt trångt i lådan med en extra pot.

    Jag rekommenderar den här pedalen, den är helt klart den mest flippade jag har på mitt pedalbord, men du bör ha lite lödvana innan du ger dig på den.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras.