Back
Sparkle Face kit
895,00 kr
1 i lager

Sparkle Face kit

895,00 kr

5.00 out of 5 based on 2 customer ratings
5.00 (2) Write a review
SKU: 290-0020 Categories: , Tag:

Vad låter tyngre och mer genuint än två utvalda germaniumtransistorer i en…

Vad låter tyngre och mer genuint än två utvalda germaniumtransistorer i en fuzz face krets? Sparkle Face kit har detta! Två fina 2N1306 ger det perfekta köttet i tonen. Den här pedalen är mäktig och spännande! Och en pålitlig vän på pedalbordet.

Utöver de självklara rattarna i en fuzz face, Fuzz och Volym, är Sparkle Face utrustad med en Saturation-ratt. Det första intrycket är att den fungerar som ett slags andra Fuzz-ratt, och närmare bekantskap med de olika inställningarna gör att man kan se den som sådan. Man kan vrida upp Fuzz och hålla Sat nere för att få en viss ton. Eller omvänt. Alla kombinationer ger ljud som har sitt användningsområde.

Bygget är rätt så enkelt vad kortet beträffar. Du har de två 2N1306’orna, vars smäckra guldben trycks ned i de stora TO39-socklarna. Trimmern, som ska ställa rätt bias, är också en lättplacerad bit. Och utöver det ett tiotal kondingar och motstånd, som är väl separerade på kortet. Lite knepigare är att få till sladdarna till de tre potarna, jacken, switchen. Med tanke på att pedalen rymmer ett batteri i en 1590b-låda är det lite pilligt men ingen överkurs på något sätt. Kort och gott ett lagom bygge för dig som vill ha en mäktig vintage-pedal av bästa sort.

Sparkle Face kit är designad av Björn Juhl. Vi har tagit fram en byggsats med nyritat kort att erbjuda härifrån. Ta del av diskussion om den här kretsen på på vårt forum. Läs mer om Bone Bender, Fuzz 109, Sparkle Face och andra DIY kits där.

I Sparkle Face kit ingår alla delar som behövs för att bygga pedalen. I byggsatsen ingår även några modifieringskomponenter för den som vill finjustera ljudet. Läs “description and working theory”, länkad till nedan, och ta en djupdykning i hur kretsen fungerar och få tips på mod-förslag.

Byggmanualer

Svårighetsgrad: 3 (av 5)
Manualen till Sparkle Face kit (svenska)
Manualen till Sparkle Face kit (engelska)
Sparkle Face beskrivning och teoritext (svenska)

ÅTERFÖRSÄLJARE

These go to 11 (Sverige)
Primo FX (USA)
LEP International (Japan)

2 reviews for Sparkle Face kit

 1. William

  5 out of 5

  Jag har byggt många pedalbyggsatser, mestadels Byoc och moody. Dessa Bjf fuzzar som kommit nu är på en helt annan nivå, jag har byggt sparkle face och bone bender nu och båda är riktigt trevliga pedaler. Effekten av att kunna trimma inuti ger pedalerna ännu en dimension! Jag ser fram emot fler byggsatser från Bjf och gärna modulationspedaler isf!
  Jag skulle skrivit fem stjärnor men det funkade inte hehe.

 2. Jonas

  5 out of 5

  Det här är en grym fuzz, punkt slut! Önskar att det fanns ännu fler Björn Juhl-kit, denna pedal håller en fantastisk kvalitet. Genom att använda volymkontrollen på gitarren (gör det för böfvelen!) kan man färdas mellan gnistrande toner, hendrix-spräck och hela vägen fram till riktiga domedagsvrål. Tack för en bra byggsats och en trevlig pedal.

Add a review

Din e-postadress kommer inte publiceras.